2009-02-17

Behövs utbildning?


Igår stämde 44 tjejer SLU för könsdiskriminering. Till veterinärsutbildningen är det mest tjejer som söker och för att få balans har SLU gett företräde åt killar, trots att de sökande har samma meriter. SLU säger att de inte gjort något fel eftersom det finns ett undantag i lagen som säger att man får positivt särbehandla ett kön som är underrepresenterat.

Regeringen ska satsa på jämställdhet på universiteten och högskolorna. Eftersom det är fler tjejer än killar som tar examen och att killarna hoppar oftast av. Samt är det så att det är fler manliga professorer än kvinnliga.

Mats Lindgren på Kairos Future tror att det kommer att behövas 250 000 stycken nya chefer de närmaste tio åren. Företaget Saplo Trend Report har under maj till oktober 2008 analyserat 8 000 chefsannonser på Jobb24 och kommit fram till de 20 mest eftertraktade egenskaperna hos en chef. På sjätte plats kom kompetens!

Att ha en utbildning ... är kanske inte någon merit eller något att satsa på i framtiden, eftersom den kommer inte att efterfrågas?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar