2009-05-05

Karaktärslös ... eller

Konstnär: Cees Krijen

Vad har hon för synsätt och vad är en direktör för Wanja Lundby-Wedin? Vilken roll och vilken karaktär har en direktör? Är alla chefer direktörer? Är alla styrelseproffs direktörer? (mer)
Om det är så att karaktärsbeskrivningen, direktör, passar för en chef ... då kan nog Wanja kalla sig direktör hon också.

Sedan har hon svårt att förstå detta med dubbelmoral. (mer) Hon kanske ska fundera på att dubbellön ... kanske ger sken av dubbelmoral. Genom att dela upp månadsersättningen, så blir den ena mindre synlig mot den närmaste omgivningen. Hon har tagit emot en sorts "bonus" på 33 300 kr/månaden. Utåt, mot medlemmarna, har hon en månadslön på 59 700 kronor. Detta förfarande, en löneuppdelning och
en sorts förtäckt lön har alltid vissa chefer haft och fått.

Hon berättar också att hon kommer att gå ned i lön med 25%, alltså procentsatsen gäller "bonus"lönen, inte grundlönen. Hennes arbetsinsats kommer att minskas, troligtvis med 25%, eftersom hon avsäger sig en del styrelseuppdrag och får nu 12 stycken.
Många styrelseproffs har inte så många uppdrag och det är inget som Styrelseakademin rekommenderar. Eftersom arbetsbördan blir för stor och är ett oansvarigt hanterande gentemot alla intressenter (där ingår medlemmar). Hon kan kanske kalla sig styrelseproffs ... ursäkta direktör?!


Läs även: SVD / SVD / DN / Veckans Affärer / Veckans Affärer / Veckans Affärer / DN /

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar