2009-05-13

Varför slåss dom?


I dagens SVD (mer) kan vi läsa att forskare dömer ut vår fordonsindustri. Den är ingen framtidsbransch!
I dagens DI kan vi läsa att IFMetall kräver att Arbetsdomstolen tittar på den sista tidens uppsägningar hos Sandvik. Eftersom Sandvik har gått på kompetens isf sist in, först ut.
I dagens SVD kan vi läsa att Frankrikes industriminister, Luc Chatel, har gått i taket på ett franskt vis. Eftersom Carremans franska personal har erbjudits att få flytta med till Indien och gå ned till 69 euro i månadslön. (mer)

Skulle du vilja bli jämförd och mätt med en tumstock? Skulle du vilja att ditt CV dammas av och granskas med lupp?
Skulle du vilja bli påmind om den gången ... den kommentaren ... du fick från mellanchefen? "-Vill du utbilda dig ... det har vi inte tid med!" Eller den gången ledningen föreslog en kursvecka, för att höja din kompetens. När du sa nej ... eftersom du ville mecka med bilen istället.

Det är då du inser att tiden och möjligheterna har sprungit förbi. Fackets- och näringslivets alfahannar skäller på varandra. Ditt jobb har blivit deras förrätt!
Att din producerade skruv, kommer transformeras om till en experttjänst och säljas till högstbjudande. Att din skruv kommer att tillverkas i ett annat land. Att erbjudandet du fick ... att flytta till ett moskitätande land ... inte är aktuellt, eftersom du älskar svenska mygg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar