2010-12-12

Apelbergsgatan Sthlm

Det har hänt mycket på Apelbergsgatan och dess omgivningar. Flera gånger har det varit väldigt bombastiskt ...
Den 2 juni 1974 sprängdes det en bomb utanför DA - Demokratisk Allians. Det var RAG - Rikspartiet aktionsgrupp - som tog på sig ansvaret, allt för att "kämpa om makten på gatorna". Dagen innan hade dom också sprängt en rökbomb på Biografen China, som hade premiär på filmen "Det våras för Hitler".
1991 sprängdes en bomb så att glassplitter flög åt alla håll och kanter. Det var en känd bombman som på detta sätt ville bli inspärrad igen, efter att ha muckat efter en längre fängelsevistelse.
Den 27 januari 2008 förvandlade en gasläcka Apelbergsgatan/Målargatan/Bryggargatan till en förmodad bomb. Hela området fick spärras av.
Men sen får vi inte glömma bort den största ... hela rivningen av Klara-kvarteren ...

Läs även: SVD / SVD / DN /

1 kommentar:

  1. Det var mig veterligen ingen bomb som sprängdes utanför DA:s lokaler 1974, det var istället samma sorts rökgranat som kastades mot biografen som visade filmen "Det våras för Hitler". En polisman, Karlsson, som befann sig i lokalen fick lungskador av röken och blev tvungen att vårdas i respirator. Två aktivister från NRP låg bakom attentatet. Rökgranaterna hade de dock fått från en medlem i Demokratisk Allians, som ett led i en fraktionsstrid inom DA.

    SvaraRadera